Naposledy som vás
oboznámila so zjednodušenou verziou šošovicovej polievky, tentokrát si ju pripravíme
spolu so zeleninou a zápražkou. Som zvedavá, ktorá vám bude chutiť viac.
![]() |
| zdroj: youtube |
Čo budeme
potrebovať:
2 polievkové
lyžice slnečnicového oleja
1 cibuľa
1 polievková
lyžica hladkej múky
1 čajová lyžička paprikovej
pasty (salça)
1 mrkva
1 pohár červenej šošovice (kırmızı mercimek)
1 liter vody
1 kávová lyžička čierneho korenia
1 kávová lyžička soli
1 kávová lyžička mletého kmínu (kimyon)
2 polievkové lyžice masla
1 kávová lyžička červenej papriky (toz biber)
ponorný mixér
Do hrnca dáme olej a nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú
jemne opražíme a pridáme múku. Za stáleho miešania, keď sa nám všetko
pekne spojí, pridáme salçu a opäť
premiešame. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, šošovicu a zalejele 1 litrom
vody. Hrniec prikryjeme pokrievkou a varíme, kým sa nám mrkva a šošovica
nerozvaria. Pomocou ponorného mixéra si polievku najemno rozmixujeme. Pridáme čierne
korenie, soľ, kmín. V prípade potreby môžete pridať ešte pol pohára
vody (ak sa vám zdá polievka príliš hustá). Do ďalšieho hrnca dáme maslo a necháme
ho roztopiť. Pridáme červenú papriku, premiešame a počkáme, kým sa nám
zmes spení. Rozpusteným maslom s paprikou ozdobíme polievku priamo na tanieri pri
podávaní.
Tip:
Pre ešte výraznejšiu chuť polievky skúste pridať spolu s mrkvou jeden zemiak. S takouto obmenou získate dokopy až tri rôzne recepty na túto chutnú polievku
Pre ešte výraznejšiu chuť polievky skúste pridať spolu s mrkvou jeden zemiak. S takouto obmenou získate dokopy až tri rôzne recepty na túto chutnú polievku

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára